top of page

Επιστροφή στο Εργαστήριο

Κινητήρια Ομάδα Εργαστηρίου

Krinanthi_Photo.jpg

Η Κρινάνθη Γδοντέλη (PostDoc, PhD) είναι Επίκουρος Καθηγήτρια (Τμήμα Οργάνωσης & Διαχείρισης Αθλητισμού, Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου) στο γνωστικό αντικείμενο Διοίκηση Αθλητικών και Ολυμπιακών Οργανισμών.

Έχει κάνει σημαντικό αριθμό δημοσιεύσεων σε επιστημονικά περιοδικά και συνέδρια με κριτές,

έχει συγγράψει κεφάλαια σε επιστημονικά συγγράμματα, έχει κάνει επιμέλεια σε επιστημονικό σύγγραμμα,

καθώς επίσης έχει συμμετάσχει και σε ερευνητικά προγράμματα.

Στο παρελθόν εργάστηκε ως καθηγήτρια στη Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων, στη Σχολή Ναυτικών Δοκίμων και σε αναγνωρισμένα Κολέγια.

Τα ερευνητικά της ενδιαφέροντα αφορούν στην αξιολόγηση αθλητικών οργανισμών, στην ποιότητα παρεχόμενων υπηρεσιών, στις καινοτόμες εφαρμογές στην αθλητική διοίκηση και στις διαστάσεις του ηλεκτρονικού αθλητισμού.

Υπεύθυνη ηλεκτρονικού αθλητισμού (Esports) και πνευματικών αθλημάτων (mind sports).

καπ.jpg

Ο Στυλιανός Καπρίνης ανήκει στο Ειδικό Εκπαιδευτικό Προσωπικό του Τμήματος Οργάνωσης και Διαχείρισης Αθλητισμού του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου. Είναι πτυχιούχος του Τμήματος Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Είναι κάτοχος Μεταπτυχιακού Διπλώματος στην Σχολική Φυσική Αγωγή (Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης) και Διδάκτωρ Οργάνωσης και
Διαχείρισης Αθλητισμού (Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου). Κάτοχος Διπλώματος Ειδίκευσης Προπονητή στον Κλασικό Αθλητισμό (Δρομικά Αγωνίσματα).

Εργάστηκε για 20 χρόνια ως Εκπαιδευτικός Φυσικής Αγωγής στην πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση. Διδάσκει σε Σχολές Προπονητών της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού, ενώ υπήρξε για πολλά χρόνια επιμορφωτής νεοδιόριστων εκπαιδευτικών φυσικής αγωγής. Είναι τακτικό μέλος της Κοσμητείας Σχολής Ανθρώπινης Κίνησης και Ποιότητας Ζωής. Διετέλεσε Γενικός Γραμματέας και μέλος του Δ.Σ του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης “Ο Περικλής” και μέλος του Δ.Σ του Οργανισμού Νεολαίας Άθλησης (Ο.Ν.Α) Δήμου Χαλανδρίου.

Οι δημοσιεύσεις και τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα εστιάζουν στη σχολική φυσική αγωγή, στην αξιολόγηση του παραγόμενου εκπαιδευτικού έργου και στην προσαρμοσμένη φυσική άσκηση. Έχει συγγραφική δραστηριότητα με το βιβλίο «Διαθεματικές Προσεγγίσεις στη Φυσική Αγωγή» και συγγραφή κεφαλαίου στο βιβλίο «Αγγίζοντας τα Όρια/Τα ακραία αθλήματα».

Perrea_A_Large_edited.jpg

Η Αναστασία Περρέα είναι πτυχιούχος του Τμήματος Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών κι έχει πτυχίο ειδικότητας στην Καλαθοσφαίριση. Υπήρξε αθλήτρια της Καλαθοσφαίρισης.

Εργάστηκε σε σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης για 18 χρόνια και έχει διδάξει στη Σχολή Ικάρων της Πολεμικής Αεροπορίας.

Είναι κάτοχος Διδακτορικού Διπλώματος του Τμήματος Ιατρικής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. (Τίτλος Διατριβής: Μελέτη των μεταβολών ορισμένων λιπιδιακών παραμέτρων και του οξειδωτικού stress, πριν και με το πέρας της άσκησης, σε συγκεκριμένους αθλούμενους πληθυσμούς).

Διδάσκει το μάθημα "Εισαγωγή στην Αθλητική Επιστήμη" στο Τμήμα Οργάνωσης και Διαχείρισης Αθλητισμού της Σχολής Ανθρώπινης Κίνησης και Ποιότητας Ζωής του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου και είναι υπεύθυνη για την ​Εργασία Πρακτικής Άσκησης, καθώς και για την Παρακολούθηση Εκπόνησης Πτυχιακών Εργασιών των φοιτητών του Τμήματος Οργάνωσης και Διαχείρισης Αθλητισμού του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου.

Τα ερευνητικά της ενδιαφέροντα εστιάζονται στα Πειραματικά και Κλινικά πρωτόκολλα αθλούμενων πληθυσμών.  

%CE%97%20%CE%95%CE%99%CE%9A%CE%9F%CE%9D%

Ο Κώστας Νεοφώτιστος είναι Καθηγητής Φυσικής Αγωγής και Προγραμματιστής (Δημιουργός του site). 

Δημιούργησε και προγραμμάτισε την εφαρμογή "ΛΕΩΝΙΔΑΣ", εφαρμογή με την οποία γίνεται διαχείριση παντός είδους Αγώνων Στίβου, εντός και εκτός Σταδίων. Η Εφαρμογή αυτή είναι στην διάθεση του Εργαστηρίου κι έχει τη δυνατότητα εκτέλεσης αυτοματοποιημένων Αγώνων από την πιο απλή μορφή έως επιπέδου Ολυμπιακών Αγώνων. 

Η Εφαρμογή  "ΛΕΩΝΙΔΑΣ" πραγματοποίησε πλήθος αγωνιστικών εκδηλώσεων:

Σχολικούς Αγώνες (Α' & Β' φάση) - Πανελλήνιους Αγώνες

Αγώνες Ενόπλων Δυνάμεων

Πανελλήνια Πρωταθλήματα Βετεράνων

Βαλκανικά Πρωταθλήματα Βετεράνων

Είναι δραστηριοποιημένος στο Βετερανικό Κίνημα και συμμετέχει ενεργά σε αγώνες, ατομικά ο ίδιος.

Παλαιός Πρωταθλητής στις Μεγάλες αποστάσεις (Πανελληνιονίκης-Βαλκανιονίκης). 

Συγγραφέας 2 Βιβλίων: Ο Προπονητής Ηγέτης και το Ποδόσφαιρο χωρίς Μπάλα.

 

%CE%A0%CE%B1%CE%BD%CF%84%CE%B1%CE%B6%CE%

Η Σταματίνα Πανταζή είναι πτυχιούχος Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, κάτοχος του Μεταπτυχιακού Διπλώματος "Ανθρώπινη Απόδοση και Υγεία" του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και Διδάκτορας του Τμήματος Οργάνωσης και Διαχείρισης Αθλητισμού του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου. Επίσης, είναι απόφοιτος του Τμήματος Διοίκησης επιχειρήσεων και Οργανισμών του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου.

Υπήρξε προπονήτρια στίβου στον Γυμναστικό Σύλλογο Χαλανδρίου, υπεύθυνη κολύμβησης στον Δήμο Αρτέμιδος και διερμηνέας στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Στίβου του 1997. 

Έχει εργαστεί στην Ελληνογερμανική Αγωγή, σε Εταιρεία Εκπαιδευτικών Δραστηριοτήτων και στα Camp του Δήμου Βριλησσίων το 2011. Εργάζεται ως εκπαιδευτικός Φυσικής Αγωγής στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση. 

Το επιστημονικό της ενδιαφέρον κινείται στην Φυσική Αγωγή, τον Αθλητισμό και στην Υγεία, καθώς και στην Μουσικοκινητική Αγωγή. Υπήρξε επιμορφώτρια Σεμιναρίου Μουσικοκινητικής Αγωγής το 2015 και είναι πτυχιούχος Αρμονίας κι Θεωρίας στο πιάνο.

bio1_edited.jpg

Ο Κωνσταντίνος Καρακατσάνης είναι πτυχιούχος του Τμήματος Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, καθώς και του Τμήματος Οργάνωσης και Διαχείρισης Αθλητισμού

του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου. Κατέχει μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών στην "Άσκηση και Ποιότητα Ζωής"

με κατεύθυνση στην Αθλητική Αναψυχή από τα Τμήματα Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης και του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.

Από το 2018 είναι Διδάκτωρ του Τμήματος Οργάνωσης και Διαχείρισης Αθλητισμού του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου με θέμα διδακτορικής διατριβής: "Δομημένο περιβάλλον, ενεργητική μετακίνηση και φυσική δραστηριότητα. Μια συγκριτική μελέτη μεταξύ των πόλεων της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης".

Κατέχει άδεια ασκήσεως επαγγέλματος προπονητή Κλασικού Αθλητισμού (με ειδικότητα στους δρόμους) από τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού και είναι εν ενεργεία προπονητής στίβου. Εργάζεται ως καθηγητής φυσικής αγωγής σε δημόσια σχολεία της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, συμβασιούχος καθηγητής φυσικής αγωγής σε Ανώτατα Στρατιωτικά Εκπαιδευτικά Ιδρύματα και διδάσκων σε 2 μεταπτυχιακά προγράμματα σπουδών.

Έχει εργαστεί ως καθηγητής σε δημόσια και ιδιωτικά Ινστιτούτα Επαγγελματικής Κατάρτισης.

Υπήρξε Βαλκανιονίκης και Πρωταθλητής Ελλάδος στο στίβο στα 1500μ, έχει τερματίσει τον αγώνα υπεραποστάσεων «Σπάρταθλον» το 2011 και συνεχίζει να είναι δια βίου αθλητής.

ΤΣΩΝΗ ΔΗΜΗΤΡΑ.jpg
Dim Farmakis.jpg

Η Δήμητρα Τσώνη είναι πτυχιούχος του Τμήματος Ιστορίας και Φιλοσοφίας της Επιστήμης του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Είναι άριστη χρήστης υπολογιστών και προγραμμάτων επεξεργασίας βίντεο κι είναι γνώστης σκηνοθεσίας ταινιών μικρού μήκους. Έχει συμμετάσχει στη δημιουργία μικρού σχολικού ντοκιμαντέρ κι έχει επιμεληθεί τη διοργάνωση σχολικού έργου.

Συμμετείχε στο Ρομποτικό διαγωνισμό FLL ( First Lego League) τα έτη 2015 και 2016 και κατέλαβε την 3η και την 2η θέση στη γενική κατάταξη, καθώς επίσης και τα βραβεία 3ης καλύτερης επίδοσης στο Robot game, μηχανικού σχεδιασμού του ρομπότ, καινοτόμου ιδέας και ευγενούς επαγγελματισμού. Με την επίδοση της αυτή, κατάφερε να προκριθεί στον Παγκόσμιο Διαγωνισμό της Αφρικής το 2015 και στον Παγκόσμιο Διαγωνισμό της Ισπανίας το 2016.

Είναι συγγραφέας μικρών ιστοριών για παιδιά δημοτικού και εθελόντρια στην οργάνωση του Aphrodite's Cup (Παγκοσμίου διαγωνισμού ρυθμικής γυμναστικής). 

Είναι μέλος της ομάδας ηλεκτρονικού αθλητισμού (Esports) και πνευματικών αθλημάτων (mind sports).

                                               

                                                      

                                                                                            

 

                                                                                 

 

                 

Ο Δημήτρης Φαρμάκης έχει δεκαετή εμπειρία στο χώρο των πνευματικών αθλημάτων esports, με τα τελευταία

4 χρόνια να έχει διεθνή καριέρα.

Ως Analyst για τη First Point Ventures έχει αποκτήσει επαφές παγκοσμίου εμβέλειας, ενώ έχει δουλέψει σε συμφωνίες για ομάδες όπως Alliance, Team Secret και MAD Lions.

Τον τελευταίο χρόνο διατελεί Analyst για επερχόμενο Decentralized Finance (DeFi) startup, το οποίο έχει δεχθεί αρχική επένδυση ύψους 1,4 εκατομμυρίων δολαρίων.

Είναι μέλος της ομάδας ηλεκτρονικού αθλητισμού (Esports) και πνευματικών αθλημάτων (mind sports).

%CE%A6%CE%A9%CE%A4%CE%9F%CE%93%CE%A1%CE%

Η Έρρικα-Κατερίνα Μακροδημήτρη είναι πτυχιούχος του Τμήματος Κοινωνιολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης, απόφοιτος της Σχολής Προπονητικής του Δημοσίου Ινστιτούτου Επαγγελματικής Κατάρτισης Ρεθύμνου και πιστοποιημένη προπονήτρια Αθλημάτων από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης. Έχει ειδικότητα στον Τομέα της Καλαθοσφαίρισης και έχει εργαστεί ως προπονήτρια στον Όμιλο Κλασσικού Αθλητισμού "ΑΡΚΑΔΙ"

στο Ρέθυμνο και στο Πανεπιστημιακό Γυμναστήριο Ρεθύμνου. Υπήρξε προπονήτρια των φοιτητών-φοιτητριών (Α1 και Α3 κατηγοριών) και προπονήτρια του Εργασιακού Πρωταθλήματος Ρεθύμνου την περίοδο 2019-2020. 

Είναι κάτοχος του Μεταπτυχιακού Διπλώματος "Εκπαιδευτική Ψυχολογία" του Πανεπιστημίου Λευκωσίας και

αυτό το διάστημα παρακολουθεί το Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα "Αθλητικές Σπουδές: Κοινωνιολογία, Ιστορία και Ανθρωπολογία" της Σχολής Κοινωνικών Σπουδών του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου. 

Είναι εθελόντρια του φιλανθρωπικού οργανισμού Make a wish και υπήρξε εθελόντρια για 4 έτη της ομάδας Cretan Kings Assist του Αθλητικού Γυμναστικού Όμιλου Ρεθύμνου Rethymno Cretan Kings Basketball Club.

Συμμετείχε στη διοργάνωση σχολικών αγώνων και τουρνουά μπάσκετ, καθώς και στην προπονητική εκπαίδευση μαθητών σχολείων πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης του Δήμου Ρεθύμνου από το έτος 2016 έως και το έτος 2020.

Συμμετείχε στη διοργάνωση και επιτέλεση του Summer Camp "ΣΟΥΤΑΡΕ ΤΟ", που διεξήχθη το 2017 με τη βοήθεια της ομάδας Cretan Kings Assist και του Δημοσίου Ινστιτούτου Επαγγελματικής Κατάρτισης Ρεθύμνου. 

Είναι υποψήφια Διδάκτωρ του Τμήματος Οργάνωσης και Διαχείρισης Αθλητισμού της Σχολής Ανθρώπινης Κίνησης και Ποιότητας Ζωής του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου και διαχειρίστρια της σελίδας του Εργαστηρίου.

bottom of page